Tuńczyk z grilla

Tuńczyk z grilla
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpalić grill lub włączyć gaz. Ogień powinien być średni, ruszt umieścić ok 10 cm od jego źródła. Kiedy ogień jest gotowy, delikatnie posmarować rybę oliwą, osolić i posypać pieprzem. Grillować ok. 3-4 minut po każdej stronie, jeśli ma być średnio wypieczony. W międzyczasie wymieszać oliwki ze świeżymi ziołami, czosnkiem (opcjonalnie) i nie więcej niż łyżką oliwy (tłuszcz powinien tylko spoić całą masę). Kiedy tuńczyk jest upieczony, posmarować z jednej strony pastą i podawać z ósemkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA