Tuńczyk w boczku Emiliano

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Tuńczyk w boczku Emiliano
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

200 g boczku

500 g świeżego tuńczyka w kawałkach

1 filiżanka sosu barbecue

½ filiżanki soku pomarańczowego

sól i pieprz



Przygotowanie:

Owijamy kawałki tuńczyka plastrami boczku i zabezpieczamy wykałaczkami. Smażymy na patelni lub w woku na średnim ogniu, aż boczek stanie się chrupiący. Zdejmujemy z patelni i usuwamy nadmiar tłuszczu. Dodajemy sos barbecue i sok pomarańczowy. Znów przekładamy na patelnię tuńczyka w boczku i gotujemy jeszcze 5 minut, aż sos zgęstnieje. Podajemy na ciepło.

powrót

Podobne przepisy

Obsmażany tuńczyk z salsą z mango
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.