Trzej mędrcy wschodu

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Trzej mędrcy wschodu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Trzy żywioły (odc.6)



OBRANE I WYŻYŁOWANE KREWETKI



Marynata:

pół łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1 płaska łyżeczka skrobii kukurydzianej

2 rozgniecione ząbki czosnku

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka oleju

krewetki marynować pół godziny



WIEPRZOWINA POKROJONA W POPRZEK WŁÓKIEN



Marynata:

półtorej łyżeczki cukru

pół łyżeczki pieprzu

skrobia kukurydziana

Półtorej łyżeczki kolendry

łyżka sosu sojowego

pół łyżeczki kminu

łyżka oleju

wieprzowinę marynować godzinę.



KURCZAK POKROJONY W POPRZEK WŁÓKIEN



Marynata:

świeża kolendra utłuczona w moździerzu

pięciocentymetrowy kawałek świeżego imbiru

2 ząbki czosnku

płaska łyżeczka skrobii kukurydzianej

pół łyżeczki czarnego pieprzu

2 łyżeczki cukru

1 łyżka oleju

kurczaka marynować godzinę.



Przygotowanie:

Zamarynowane mięso wbić na szpikulce i usmażyć.



© Nancy Lam

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Duszone omułki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Nasi lemak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia malajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.