Delia  Smith

Truskawkowa granita


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Truskawkowa granita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

45 dag truskawek

17 dag drobnego cukru

600 ml wody

3 łyżki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczone i wypłukane truskawki wrzucamy do malaksera i miksujemy na pure. Dodajemy cukier i miksujemy z owocami. Wlewamy wodę z sokiem. Napój mieszamy, przecedzamy przez nylonowe sitko, przelewamy do pojemnika, przykrywamy, wstawiamy do zamrażarki i czekamy około dwóch godzin, aż będzie częściowo zamrożony. Starannie mieszamy ją widelcem. Wstawiamy do zamrażarki na koleją godzinę, poczym znów mieszamy i jeszcze raz zamrażamy.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z kremowym serkiem i jagodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.019) ananas z kolendrą
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.