Delia  Smith

Truskawkowa granita


Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Truskawkowa granita
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

45 dag truskawek

17 dag drobnego cukru

600 ml wody

3 łyżki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Oczyszczone i wypłukane truskawki wrzucamy do malaksera i miksujemy na pure. Dodajemy cukier i miksujemy z owocami. Wlewamy wodę z sokiem. Napój mieszamy, przecedzamy przez nylonowe sitko, przelewamy do pojemnika, przykrywamy, wstawiamy do zamrażarki i czekamy około dwóch godzin, aż będzie częściowo zamrożony. Starannie mieszamy ją widelcem. Wstawiamy do zamrażarki na koleją godzinę, poczym znów mieszamy i jeszcze raz zamrażamy.

powrót

Podobne przepisy

Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaszubskie kugle
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gruszki Piękna Helena
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Letni deser z owoców
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.