Trufle kokosowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle kokosowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

półtorej filiżanki świeżych albo suszonych daktyli bez pestek

filiżanka pistacji (można zastąpić je orzechami włoskimi, pekanowych, makadamiami albo migdałami)

pół filiżanki wiórków kokosowych

kilka kropili wody różanej albo pomarańczowej

łyżka surowego kakao do obtaczania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki trufli zmiksować. Formować małe kulki i obtaczać je w kakao.

powrót

Podobne przepisy

Ananasowa pagoda
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Budyń z malinami
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.