Trufle kokosowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle kokosowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

półtorej filiżanki świeżych albo suszonych daktyli bez pestek

filiżanka pistacji (można zastąpić je orzechami włoskimi, pekanowych, makadamiami albo migdałami)

pół filiżanki wiórków kokosowych

kilka kropili wody różanej albo pomarańczowej

łyżka surowego kakao do obtaczania

Przygotowanie:

Wszystkie składniki trufli zmiksować. Formować małe kulki i obtaczać je w kakao.

powrót

Podobne przepisy

Granita Shikanji z cytrynowym crème fraîche
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Gofry belgijskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Rafaello na biszkopcie migdałowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.