Ewa Chodakowska

Trufle daktylowe


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle daktylowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mielonych migdałów

6 suszonych moreli

6 daktyli (bez pestek)

4 łyżki kakao

odrobina letniej wody

wiórki kokosowe

amarantus ekspandowany

Przygotowanie:

W blenderze zmiksuj migdały wraz z morelami, daktylami oraz kakao. Dodaj odrobinę wody, aby wszystkie składniki się skleiły. Nie za dużo!
Uformuj z masy daktylowej kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Następnie obtocz obficie ze wiórkach kokosowych oraz amarantusie, według własnych preferencji.

Trufle możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 1 tydzień.

powrót

Podobne przepisy

Banany w cieście
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska
Egzotyczna sałatka owocowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Crema catalana
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe marshmallows
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Trufle z białej czekolady z amaretto
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.