Ewa Chodakowska

Trufle daktylowe


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle daktylowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mielonych migdałów

6 suszonych moreli

6 daktyli (bez pestek)

4 łyżki kakao

odrobina letniej wody

wiórki kokosowe

amarantus ekspandowany

Przygotowanie:

W blenderze zmiksuj migdały wraz z morelami, daktylami oraz kakao. Dodaj odrobinę wody, aby wszystkie składniki się skleiły. Nie za dużo!
Uformuj z masy daktylowej kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Następnie obtocz obficie ze wiórkach kokosowych oraz amarantusie, według własnych preferencji.

Trufle możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez 1 tydzień.

powrót

Podobne przepisy

Krem z awokado z różowym grejfrutem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska, Kuchnia kubańska
(odc.12)brzoskwinie w sosie karmelowym
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding jamajski
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Orzechowe trufle z kawą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.