Trufle czekoladowo-migdałowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Trufle czekoladowo-migdałowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filiżanka posiekanych migdałów

filiżanka posiekanej gorzkiej czekolady

2 łyżki tłuszczu Omega

1-2 łyżeczki Grand Marnier albo Cointreau

kakao i mielone siemię do posypania

Przygotowanie:

Migdały, czekoladę i tłuszcz podgrzać w kąpieli wodnej. Dodać alkohol. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnie za pomocą łyżki do melona formować małe kulki. Część obtoczyć w kakao, część w mielonym siemieniu. Przechowywać w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.