Gary  Rhodes

Troć na kremowym kalafiorze z dresingiem ziołowo-groszkowym


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb

Troć na kremowym kalafiorze z dresingiem ziołowo-groszkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z troci po 100g

mąka do obtoczenia

mały kalafior

25 g masła + kawałek do smażenia ryby

po 1 łyżce stołowej estragonu

natki

koperku

trybuli i szczypiorku + łyżka ich mieszanki

100 ml oliwy + oliwa do smażenia

3 łyżki stołowe oleju arachidowego

200 ml mleka

sól i biały oraz czarny

świeżo zmielony pieprz

75 g młodego

zielonego groszku

nieco soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Wyłuskany, młody groszek wrzuć do dobrze osolonej wody. Gotuj przez 3-10 minut, zależnie od wielkości ziaren.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.