Nigel Slater

Trifle z owocami i kremem custard


Przepis z programu Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Trifle z owocami i kremem custard
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g mieszanych owoców (borówek amerykańskich

malin

jeżyn)

3 łyżki cukru (albo więcej

do smaku)

trochę wody

500 g dobrego gotowego biszkoptu

250 ml gotowego kremu custard

cukier puder do oprószenia (według uznania)

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj w rondlu owoce z cukrem i odrobiną wody. Gotuj na małym ogniu aż owoce popękają i puszczą sok. Odstaw rondel na bok. Pokrój biszkopt i rozłóż na dnie salaterki albo głębokich talerzy. Na wierzch nałóż ciepłe owoce i polej syropem z rondla, a następnie kremem custard. Jeśli chcesz, oprósz porcje cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Trufle
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Naleśniki z sosem pomarańczowym z Cointreau
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.