Tradycyjne, irlandzkie purée z dymką

Tradycyjne, irlandzkie purée z dymką
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia irlandzka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki purée wymieszaj ze śmietaną, mlekiem i masłem na gładką masę. W rondlu roztop kawałek masła, dodaj pęczek posiekanej dymki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Miękką dymkę dorzuć do ziemniaków i wymieszaj. Ułóż na talerzach purée z ziemniaków, umieść na nim grillowane szparagi z kawałkiem masła. Skrop domowej roboty oliwą estragonową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA