Gary  Rhodes

Tradycyjne, irlandzkie purée z dymką


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

Tradycyjne, irlandzkie purée z dymką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki purée

śmietana 18%

mleko

masło

kawałek masła

pęczek dymki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ziemniaki purée wymieszaj ze śmietaną, mlekiem i masłem na gładką masę. W rondlu roztop kawałek masła, dodaj pęczek posiekanej dymki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Miękką dymkę dorzuć do ziemniaków i wymieszaj. Ułóż na talerzach purée z ziemniaków, umieść na nim grillowane szparagi z kawałkiem masła. Skrop domowej roboty oliwą estragonową.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.