Tosty z szynką i serem

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska, Kuchnia francuska

Tosty z szynką i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 kromek chleba tostowego

2 łyżki masła

5 plasterków szynki

10 plasterków dowolnego żółtego sera

1 duży pomidor

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 210°C. Wyjmij blachę i połóż na niej 5 kromek chleba tostowego. Ułóż na każdej plasterki szynki i sera. Pomiędzy plasterki sera włóż po plastrze pomidora. Całość przykryj drugą kromką chleba. W małym rondelku stop masło. Z obydwu stron posmaruj chleb masłem za pomocą pędzelka, dzięki temu będzie delikatny i miękki. Tak przygotowane tosty piecz w rozgrzanym piekarniku przez 8 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajecznica z salami i botwinką podana z salsą z papryczkami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.