Tosty z szynką i serem

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska, Kuchnia francuska

Tosty z szynką i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 kromek chleba tostowego

2 łyżki masła

5 plasterków szynki

10 plasterków dowolnego żółtego sera

1 duży pomidor

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 210°C. Wyjmij blachę i połóż na niej 5 kromek chleba tostowego. Ułóż na każdej plasterki szynki i sera. Pomiędzy plasterki sera włóż po plastrze pomidora. Całość przykryj drugą kromką chleba. W małym rondelku stop masło. Z obydwu stron posmaruj chleb masłem za pomocą pędzelka, dzięki temu będzie delikatny i miękki. Tak przygotowane tosty piecz w rozgrzanym piekarniku przez 8 minut.

powrót

Podobne przepisy

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.