Tosty z serem i karmelizowaną cebulą

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Tosty z serem i karmelizowaną cebulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

karmelizowana cebula:

2 łyżki oliwy (30 ml)

3 duże cebule, pokrojone w plasterki

sól i pieprz



tosty:

8 grubych kromek białego chleba

¼ szklanki masła (60 ml)

2 szklanki tartego dojrzałego sera cheddar (500 ml)

sól i pieprz



Przygotowanie:

Karmelizowana cebula: cebulę smażymy 25 minut na oliwie na patelni na średnim ogniu, aż zmięknie i się skarmelizuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy. Tosty: grubo smarujemy kromki masłem po obu stronach. Układamy ser na jednej, na nim kładziemy trochę cebuli, na niej znów ser i przykrywamy drugą kromką. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu. Smażymy, aż ser się roztopi a chleb zrumieni, około 2-3 minut z każdej strony. Podajemy do kremowej zupy pomidorowej według przepisu Chucka.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z rukwią wodną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.