Tobie  Puttock

Tosty z prawdziwkami


Przepis z programu Tobie i Matt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tosty z prawdziwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

2 grube kromki pieczywa, podpieczone na grillu albo w tosterze

25 g niesolonego masła albo kaczego smalcu

2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane

200 g prawdziwków, oczyszczonych i pokrojonych w plastry

3 łyżki białego wina

garść liści natki pietruszki, umytych i grubo posiekanych

sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

oliwa dobrej jakości



Przygotowanie

Na dużym ogniu rozgrzej dużą patelnię. Włóż na nią tłuszcz (masło albo smalec), a gdy zacznie skwierczeć, dodaj pokrojone grzyby. Smaż mieszając przez 3-4 min. Wlej wino i smaż dalej, aż płyn odparuje. Dodaj czosnek i natkę. Skrop oliwą opieczone kromki chleba, ułóż je na talerzu, na wierzch nałóż grzyby i od razu podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.