Emeril Lagasse

Tosty z krewetkami


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

Tosty z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

 

250g surowych

obranych krewetek

1 duże jajko

1 duże białko jajka

2 łyżki posiekanej dymki

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka posiekanego czosnku

1/2 łyżeczki soli

1/8 łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu

80 g serka twarogowego

1/4 szklanki gęstej śmietany

8 kromek brioszki

1/2 szklanki oleju roślinnego lub klarowanego masła

ewentualnie sos do kaczki lub galaretka paprykowa do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Włożyć krewetki, jajo, białko jaja, dymkę, natkę pietruszki, czosnek, pieprz i sól do malaksera. Chwilę miksować. Nie dopuścić do tego aby masa była jednolita. Do

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#bZJSUTCVXO

12.01.2012 14:13


CYTUJ

Gv8usF <a href="http://jxfrwlxawqll.com/">jxfrwlxawqll</a>

#BtqAlIlLUBq

09.01.2012 11:52


CYTUJ

sKHL5f <a href="http://nkdlnxfyvupv.com/">nkdlnxfyvupv</a>

#KjrtjCPODpaYuLtQOql

08.01.2012 20:03


CYTUJ

Great hammer of Thor, that is pweofrully helpful!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.