Tosty z grzybami i kozim serem

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Tosty z grzybami i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki pieczywa

przekrojone na pół

250-300 g grzybów

2 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. słonecznikowego)

2 ząbki czosnku

posiekane

2 łyżki posiekanej natki

80-100 g serka koziego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż pieczywo na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 6-8 minut. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzej olej. Dodaj grzyby i smaż, mieszając 3-4 minuty. Dodaj czosnek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i smaż jeszcze minutę. Przed podaniem do grzybów wmieszaj natkę i nałóż na pieczywo. Udekoruj łyżką serka.

powrót

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bułka z farszem na przekąskę
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.