Tosty z grzybami i kozim serem

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Tosty z grzybami i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki pieczywa

przekrojone na pół

250-300 g grzybów

2 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. słonecznikowego)

2 ząbki czosnku

posiekane

2 łyżki posiekanej natki

80-100 g serka koziego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż pieczywo na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 6-8 minut. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzej olej. Dodaj grzyby i smaż, mieszając 3-4 minuty. Dodaj czosnek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i smaż jeszcze minutę. Przed podaniem do grzybów wmieszaj natkę i nałóż na pieczywo. Udekoruj łyżką serka.

powrót

Podobne przepisy

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony ser halloumi z sosem winegret z limetką i kaparami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.