Tosty z grzybami i kozim serem

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Tosty z grzybami i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki pieczywa

przekrojone na pół

250-300 g grzybów

2 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. słonecznikowego)

2 ząbki czosnku

posiekane

2 łyżki posiekanej natki

80-100 g serka koziego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż pieczywo na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 6-8 minut. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzej olej. Dodaj grzyby i smaż, mieszając 3-4 minuty. Dodaj czosnek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i smaż jeszcze minutę. Przed podaniem do grzybów wmieszaj natkę i nałóż na pieczywo. Udekoruj łyżką serka.

powrót

Podobne przepisy

Grissini
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.