Tosty z ciemnego pieczywa

Tosty z ciemnego pieczywa
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
1

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczywo posmarować oliwą z oliwek i upiec na grzanki. W osolonej wodzie ugotować groszek, odlać wodę, zmiksować i przetrzeć na puree. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać chilli i pokrojoną w paski szynkę. Na końcu dodać groszek i całość doprawić solą i pieprzem. W miseczce przygotować masę ze śmietany, żółtek i parmezanu. Grzanki posmarować masą groszkową, przykryć śmietaną i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać lekko skropione sosem Worcestershire i posypane siekanym szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA