Bill Granger

Tosty francuskie z czekoladą


Przepis z programu Wakacje Billa
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Tosty francuskie z czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 jajka

185 ml mleka

łyżka drobnego cukru

szczypta soli

1 łyżka masła

8 kromek bułki pszennej

100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej

pokrojonej na kawałki

cukier puder do posypania

 

 

Przygotowanie:


Roztrzepać jajka, mleko, cukier i sól. Na patelni rozgrzać masło na średnim ogniu. Zanurzać w jajkach roztrzepanych z mlekiem po dwie kromki bułki, tak, by dobrze się pokryły. Ułożyć obtoczone kromki na patelni, posypać każdą jedną czwartą przygotowanej czekolady. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach dwie kolejne kromki i ułożyć na kromkach z czekoladą tak, by powstała dwustronna kanapka. Przycisnąć delikatnie szpatułką, żeby brzegi kromek się zlepiły. Smażyć na złoto, około 3 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni i podawać natychmiast lub trzymać w cieple w czasie przygotowania dwóch kolejnych tostów. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Oscypek z burakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Taco z kurczakiem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.