Bill Granger

Tosty francuskie z czekoladą


Przepis z programu Wakacje Billa
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Tosty francuskie z czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 jajka

185 ml mleka

łyżka drobnego cukru

szczypta soli

1 łyżka masła

8 kromek bułki pszennej

100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej

pokrojonej na kawałki

cukier puder do posypania

 

 

Przygotowanie:


Roztrzepać jajka, mleko, cukier i sól. Na patelni rozgrzać masło na średnim ogniu. Zanurzać w jajkach roztrzepanych z mlekiem po dwie kromki bułki, tak, by dobrze się pokryły. Ułożyć obtoczone kromki na patelni, posypać każdą jedną czwartą przygotowanej czekolady. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach dwie kolejne kromki i ułożyć na kromkach z czekoladą tak, by powstała dwustronna kanapka. Przycisnąć delikatnie szpatułką, żeby brzegi kromek się zlepiły. Smażyć na złoto, około 3 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni i podawać natychmiast lub trzymać w cieple w czasie przygotowania dwóch kolejnych tostów. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

powrót

Podobne przepisy

Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Pieczone ziemniaki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.