Ainsley Harriot

Tosty cynamonowe


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska

Tosty cynamonowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chleb tostowy

100 ml sherry

2 jajka

skórka otarta z jednej cytryny

oliwa do smażenia

cukier wymieszany z cynamonem do posypania

creme fraiche albo gęsta kremówka

 

 

Przygotowanie:


Sherry wlać do głębokiego talerza. W drugim talerzu roztrzepać jajko ze skórką, otartą z cytryny. Na grillu lub kuchence rozgrzać oliwę na patelni. Szybko zanurzać chleb najpierw w sherry, następnie w jajku i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z łyżką kremówki, posypane cynamonowym cukrem.

powrót

Podobne przepisy

Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.