Ainsley Harriot

Toskańskie kotleciki jagnięce


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Toskańskie kotleciki jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg mielonej jagnięciny

1 posiekana czerwona cebula

garść listków bazylii

2-3 posiekane ząbki czosnku

50 g suszonych pomidorów

pokrojonych na małe kawałki

55 g podprażonych na suchej patelni orzeszków piniowych

100 g pokruszonego na kawałki twardego koziego sera

kilka łyżek pokruszonego chleba lub bułki tartej

100 g pokrojonych listków szpinaku

pieprz i sól do smaku

2 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Do miski włożyć składniki w podanej wyżej kolejności. Wyrobić rękoma, aby wszystko równo się połączyło. Formować płaskie kotleciki. Piec na średnio gorących węglach 12 do 15 minut (mniej więcej w połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę).

powrót

Podobne przepisy

Indyk pieczony z brzoskwiniami i imbirem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kleftiko - jagnięcina pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Omlet z kimchi i kurczakiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Placki i placuszki
Wołowina w najmodniejszym piwie
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Rostbef w sosie serowo-pieprzowym i pieczone ziemniaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.