Toskańskie kotleciki jagnięce

Toskańskie kotleciki jagnięce
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • ½ kg mielonej jagnięciny
  • 1 posiekana czerwona cebula
  • garść listków bazylii
  • 2-3 posiekane ząbki czosnku
  • 50 g suszonych pomidorów
  • pokrojonych na małe kawałki
  • 55 g podprażonych na suchej patelni orzeszków piniowych
  • 100 g pokruszonego na kawałki twardego koziego sera
  • kilka łyżek pokruszonego chleba lub bułki tartej
  • 100 g pokrojonych listków szpinaku
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski włożyć składniki w podanej wyżej kolejności. Wyrobić rękoma, aby wszystko równo się połączyło. Formować płaskie kotleciki. Piec na średnio gorących węglach 12 do 15 minut (mniej więcej w połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA