Agata Jędraszczak

Tortille


Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

odsłon: 9621

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pierś z kurczaka

miód rozmarynowy

oliwa

papryka

marchewka

kalarepka

przecier pomidorowy

śliwki suszone

1 łyżka octu winnego

cynamon

1 łyżka cukru brązowego

placki tortilli

 

 

Przygotowanie:


Pierś pociąć w paski, posolić, doprawić mielonym cynamonem, sosem sojowym, polać miodem i wymieszać ręką, aby równomiernie pokryć mięso. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Z warzyw wykroić kształty za pomocą foremek do ciasteczek.
Grillować na patelni. Do blendera wrzucić przecier pomidorowy, śliwki suszone, ocet winny i cukier.
Zblendować, gotowy sos przelać do miseczki. Tortille posmarować sosem, następnie ułożyć warzywa, kurczaka i wszystko zawinąć.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Gość

29.07.2011 16:44


CYTUJ

Jaki jest sens wycinania zwierzątek, skoro i tak są zawinięte w tortille?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.