Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym

Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 żółtek

150 g cukru

40 g mąki

1/2 litra mleka

1/2 torebki cukru waniliowego

starta skórka z jednej cytryny

 

 

Przygotowanie:


Przygotowujemy biszkopt: ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i delikatnie dodajemy ubite na pianę białka jaj. Rozprowadzamy równo ciasto biszkoptowe na blasze wyścielonej papierem do pieczenia wysmarowanym i posypanym mąką i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-190°Celsjusza około 15 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pudding yorkshire
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Tarta jabłkowa
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Bezowy tort migdałowy z brzoskwiniami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowe ciasteczka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ćwierćkilogramowe ciasto
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.