Torcik z grillowanej cukini, bakłażana, białych szparagów

Przepis z programu Dietosfera (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna

Torcik z grillowanej cukini, bakłażana, białych szparagów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 plastry cukinii

4 plastry bakłażana

5 szt. białych szparagów

4 plastry marchwi

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

1 łyżeczka musztardy francuskiej

1 łyżeczka miodu

4-5 szt. zielonych szparagów (same główki)

3 pomidorki sherry

1 opakowanie twarożku

kilka listków świeżej bazylii i oregano

sól

pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Na patelni grillowej usmażyć wszystkie warzywa, następnie doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Serek wymieszać z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.

Sos winegret
W miseczce wymieszać oliwę z oliwek, musztardę francuską i miód. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki oraz połówki szparagów. Na talerzu układać najpierw białe szparagi, następnie warzywa przekładne serkiem. Całość polać sosem winegret.

powrót

Podobne przepisy

Wegetariańska kaczka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.