James  Martin

Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi


Przepis z programu James Martin i jego ogród (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Torcik Pavlovej z białą czekoladą i owocami letnimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Beza:

6 białek

200 g drobnego cukru

1 łyżeczka skrobi kukurydzianej



Nadzienie:

600 ml śmietany kremówki

100 g białej czekolady

125 g malin

50 g truskawek

50 g czerwonych porzeczek

50 g jagód

25 g czarnych porzeczek

2-3 gałązki mięty, do przybrania





Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Wyłóż blachę matą silikonową, lub pergaminem. W stojącym mikserze ubij białka na sztywno na najwyższej szybkości. Zmniejsz prędkość i dodaj cukier i skrobię. Ponownie zwiększ prędkość i ubijaj, aż piana będzie bardzo sztywna. Przełóż pianę na blachę, wyrównaj szpatułką. Wstaw do piekarnika i od razu go wyłącz. Zostaw bezę w stygnącym piekarniku na 6-8 godzin, albo na całą noc. Ubij śmietanę na niezbyt sztywno. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Ostrożnie przełóż gotową bezę na paterę. Posmaruj ją roztopioną czekoladą, a na wierzch nałóż bitą śmietanę i owoce. Udekoruj gałązkami mięty.



Przepis opracowany na podstawie programu \"James Martin i jego ogród\".

powrót

Podobne przepisy

Guiliana brzoskwiniowa
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 2)
trudność:
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Potrójnie czekoladowa lodowa kanapka
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.