Tofu z sosem kahah

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Tofu z sosem kahah
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2 filiżanki twardego tofu pokrojonego w kostkę

1/3 filiżanki tamari

łyżka oliwy

2 łyżki oleju z krokosza

2 filiżanki jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

łyżka mielonej kolendry

pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego albo pasty chili

łyżka mielonego kminu

łyżka mielonej kurkumy

2 łyżeczki startego albo łyżeczka sproszkowanego imbiru

pół pokrojonej cebuli

2 łyżki natki i łodyg kolendry

sok z cytryny albo ocet ryżowy

biały pieprz

dymka i natka kolendry



Przygotowanie:

Tofu zalać tamari i odstawić do zamarynowania. Zmiksować jogurt z czosnkiem, kolendrą, pieprzem kajeńskim, kminem, kurkumą, imbirem, cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Tofu odcedzić i usmażyć na złoty kolor. Podawać z sosem, dymką i natką kolendry.



powrót

Podobne przepisy

Papryka faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczona cukinia z serem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ziemniaczki księżnej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.