Jola Słoma

Tofu z pomidorami


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 4582

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kostka tofu

3 pomidory

1 papryka czerwona

1 łyżeczka kminku mielonego

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka curry

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka utartego pamezanu

sól do smaku

2 łyżki oleju

 

Przygotowanie:

Pokrojone tofu smażymy na oleju z dodatkiem curry, przez kilka minut, polewamy sosem sojowym, chwilę mieszamy i dorzucamy pokrojone pomidory i paprykę. Dorzucamy kminek, tymianek i sól. Smażymy aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Na koniec posypujemy parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki z kminem i chili
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.