Tofu z chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tofu z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filiżanka nerkowców

1-2 łyżki oleju z krokosza

3 filiżanki twardego tofu

łyżeczka chili w płatkach

2 posiekane papryczki chili

łyżka koncentratu pomidorowego

pół łyżki octu ryżowego

posiekana szalotka

łyżka oliwy

łyżka posiekanego imbiru

2 posiekane ząbki czosnku

2 pęczki broccolini

pokrojona czerwona papryka

2 garści groszku cukrowego

łyżka tamari

łyżeczka oleju sezamowego

Przygotowanie:

Chili, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy i szalotkę zmiksować na gładką pastę. Nerkowce uprażyć na złoty kolor. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączyć papierowym ręcznikiem. Na oliwie podsmażyć imbir i czosnek, dodać broccolini, paprykę i groszek. Smażyć przez minutę. Dodać tofu, nerkowce i przygotowaną wcześniej pastę. Przyprawić tamari i olejem sezamowym.

powrót

Podobne przepisy

Gnocchi ziemniaczane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placuszki z liści jasnoty białej
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.