Paul Merret

Toad in the hole - kiełbaski zapiekane w cieście


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Toad in the hole - kiełbaski zapiekane w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2-4 łyżki oleju roślinnego

 

 

Przygotowanie:


Roztrzepać w misce składniki ciasta, używając trzepaczki lub miksera ręcznego. Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na co najmniej pół godziny. Do naczynia żaroodopornego lub blaszki, w której kiełbaski będą zapiekane, wlać olej, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Brukselka w sosie musztardowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Różowe kawałki rabarbaru
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.