Paul Merret

Toad in the hole - kiełbaski zapiekane w cieście


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Toad in the hole - kiełbaski zapiekane w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2-4 łyżki oleju roślinnego

 

 

Przygotowanie:


Roztrzepać w misce składniki ciasta, używając trzepaczki lub miksera ręcznego. Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na co najmniej pół godziny. Do naczynia żaroodopornego lub blaszki, w której kiełbaski będą zapiekane, wlać olej, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.