David Gaboriaud

Tiramisu z gruszkami i cantuccini podane w szklaneczkach


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 2688

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mascarpone

2 żółtka

4 łyżeczki cukru

1 gruszka pokrojona w ćwiartki

1 espresso

8 cantuccini

1 łyżka miodu

20 g masła

starta skórka z połówki limonki

Przygotowanie:

Ubij żółtka z cukrem na kogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj.
Każde ciasteczko cantuccini nasącz, zanurzając w kawie.
W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp startą skórką z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Płonące naleśniki bananowe do słodkiego szampana (doux)
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus z winogron
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pischinger
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.