David Gaboriaud

Tiramisu z gruszkami i cantuccini podane w szklaneczkach


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 2425

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mascarpone

2 żółtka

4 łyżeczki cukru

1 gruszka pokrojona w ćwiartki

1 espresso

8 cantuccini

1 łyżka miodu

20 g masła

starta skórka z połówki limonki

Przygotowanie:

Ubij żółtka z cukrem na kogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj.
Każde ciasteczko cantuccini nasącz, zanurzając w kawie.
W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp startą skórką z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Brzoskwinie pod pierzyną
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.