Ainsley Harriot

Tempura


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia portugalska, Kuchnia japońska

Tempura
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

surowe warzywa (kalafior

marchewka

pieczarki

słodki ziemniak

cukinie

papryka

liście szpinaku)

krewetki

olej do smażenia

4 łyżki mąki ziemniaczanej

2 białka

zimna woda

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Pokroić warzywa na niezbyt wielkie kawałki. Białko roztrzepać z odrobiną soli i zimną wodą na pianę. Warzywa obtaczać w mące, zanurzać w pianie i smażyć na złoto w woku na oleju. Odsączyć na kratce na brzegu woka lub na talerzu, wyłożonym papierowym ręcznikiem.

powrót

Podobne przepisy

Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka w pomidorach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.