Curtis Stone

Tażin z ryby z marynowaną limonką, ciecierzycą i pomidorami


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia nowozelandzka (maoryska)

Tażin z ryby z marynowaną limonką, ciecierzycą i pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 pagrusy

tusze wielkości talerza z głową i ogonem

 

 

Przygotowanie:


Poproś sprzedawcę w sklepie, żeby oprawił rybę, przekroił na filety, usunął łuski, kręgosłup i ości, ale zostawił głowę i ogon. Do moździerza wrzuć czosnek, korzenie kolendry, kmin rzymski, imbir, odrobinę soli i utrzyj na gładką pastę. Następnie dodaj pomidory, sok i skórkę z limonki i białe wino. Polej rybę marynatą i odstaw na 10 minut. W rondlu z grubym dnem rozgrzej [sklep 79]oliwę z oliwek[/sklep]. Włóż rybę razem z marynatą i dodaj ciecierzycę. Całość duś na wolnym ogniu przez 10-15 minut, ciągle polewając rybę sosem. W połowie gotowanie możesz odwrócić rybę na drugą stronę. Danie dopraw do smaku solą i pieprzem, udekoruj posiekaną natką kolendry i smażoną cebulką.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.