Grzegorz  Łapanowski

Tatar


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 7781

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g ligawy

3 ogórki konserwowe

kilka marynowanych grzybów

1 małe chilli

2 ząbki czosnku

1 łyżka musztardy francuskiej

1 pęczek natki pietruszki

1 cebula

2 łyżki sosu sojowego

kilka kropel tabasco

sok z 1 cytryny

1 żółtko

kilka kropel oliwy truflowej

kilka owoców kaparów i kiełków lucerny do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Mięso drobno posiekać lub zmielić. Ogórki, chilli, grzyby i cebule pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa dodać roztarty czosnek, pokrojone warzywa i posiekaną natkę. Przyprawić sosem sojowym, tabasco i sokiem z cytryny. Podawać polane żółtkiem rozbełtanym z oliwą truflową.

powrót

Podobne przepisy

Curry z baraniny w mleku kokosowym
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zrazy z grzybami i ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.