David Gaboriaud

Tatar z tuńczyka i awokado


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 2108

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 steki z tuńczyka czerwonego pokrojone w kostkę

2 bułeczki pszenne

1 awokado pokrojone w kostkę

1 dymka (biała część) pokrojona w cienkie talarki

1 pomidor pokrojony w kostkę

2 żółtka przepiórki

sok z 1 limonki

1 łyżeczka cukru

starty imbir

½ ostrej papryczki drobno posiekanej

świeża kolendra

świeża mięta

2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Przygotuj sos – wymieszaj sok z limonki z cukrem, startym imbirem, oliwą z oliwek oraz posiekaną papryczką.
Bułki przekrój na pół, wewnętrzną częścią bułki grilluj na patelni grillowej. Zdejmij z patelni. Na każdą połówkę połóż: łyżkę pomidorów, kilka talarków cebuli, łyżkę awokado, łyżkę tuńczyka i polej sosem. Na koniec połóż po jednym żółtku, i dodaj kilka liści mięty i kolendry.



powrót

Podobne przepisy

Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

patusia22

postów: 9

17.04.2015 16:38

CYTUJ

Chętnie spróbuję przepisu :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.