Tatar z surowego łososia z kaparami, świeżą papryką, czerwoną cebulą i ziołowym serkiem mascarpone - Mateusz Kulpa

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

odsłon: 8212

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łosoś ok. 150 g

kapary

papryka czerwona 1 sztuka

cebula czerwona 1 sztuka

serek mascarpone 1 opakowanie

natka pietruszki 1 pęczek

koperek 1 pęczek

cytryna 1 sztuka

świeża mięta 1 doniczka

pieprz świeżo mielony

oliwa

Paluchy grissini:

mąka 250 g

woda 100 ml

oliwa 30 ml

suche drożdże 1 łyżeczka

cukier 1 łyżeczka

sól

 

Przygotowanie:

Z łososia usunąć skórę. Pokroić w nie zagrubą kostkę. Dodać pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Połączyć z łososiem. Skropić cytryną. Dodać kapary, sól, pieprz i odrobinę oliwy. Serek mascarpone połączyć z ziołami. Tatara z łososia podawać z grisini i serkiem.

Paluchy grissini:
Przygotować rozczyn. Wodę połączyć z suchymi drożdżami i łyżeczką cukru. Odstawić na 10 minut. Dodać mąkę, sól. Wyrobić ciasto i dodać oliwę. Wyrabiać do momentu aż oliwa się wchłonie. Ciasto rozwałkować i pociąć. Paluchy posmarować oliwą i piec w 250 stopniach C przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.