Tomasz Jakubiak

Tatar z ryb wędzonych


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Tatar z ryb wędzonych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 dag wędzonego pstrąga

8 dag wędzonej makreli

8 dag wędzonej siei lub sielawy

2 kiszone ogórki średniej wielkości

1 mała cebula

2 cm kawałek świeżego chrzanu

1 jabłko

łyżka oliwy

sok z jednej cytryny

łyżka posiekanej natki pietruszki

kilka kromek ciemnego pieczywa

2 łyżki masła

1 ząbek czosnku

 

Przygotowanie:

Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekanej i wrzuć do miski. Do ryb wrzuć posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodaj oliwę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszaj z solą i pieprzem. Na środku talerza ułóż na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzej masło, dodaj posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki po czym przesmaż na tym kromki chleba. Kromki podawaj do tatara.

powrót

Podobne przepisy

Bułeczki z rybą, puree z groszku i sosem tatarskim
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Kaczka w malinach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.