Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

280 g filetów z pstrąga

50 g oleju słonecznikowego o nucie wędzonego dymu

70 g mieszanki sałat

sól i pieprz

szyszka jodły

4 duże kieliszki do koniaku

 

 

Przygotowanie:


Pstrąga oczyszczamy, filetujemy i oddzielamy mięso od skóry. Drobno siekamy pstrąga na tatara, przyprawiamy aromatyzowanym olejem, solą i pieprzem. Dzielimy na porcje i układamy tatara z pstrąga na talerzach, nadając mu okrągły kształt i taką wielkość, żeby łatwo można było przykryć go kieliszkiem do koniaku. Doprawiamy bukiet sałaty i układamy na talerzach. Zapalamy szyszkę, napełniamy kieliszki dymem i przykrywamy tatara. Podajemy danie i podnosimy kieliszek na oczach gości, uwalniając pachnący dym.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg z pieca
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba po balijsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Lampries
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak świata: Sri Lanka (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia lankijska
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.