Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

280 g filetów z pstrąga

50 g oleju słonecznikowego o nucie wędzonego dymu

70 g mieszanki sałat

sól i pieprz

szyszka jodły

4 duże kieliszki do koniaku

 

 

Przygotowanie:


Pstrąga oczyszczamy, filetujemy i oddzielamy mięso od skóry. Drobno siekamy pstrąga na tatara, przyprawiamy aromatyzowanym olejem, solą i pieprzem. Dzielimy na porcje i układamy tatara z pstrąga na talerzach, nadając mu okrągły kształt i taką wielkość, żeby łatwo można było przykryć go kieliszkiem do koniaku. Doprawiamy bukiet sałaty i układamy na talerzach. Zapalamy szyszkę, napełniamy kieliszki dymem i przykrywamy tatara. Podajemy danie i podnosimy kieliszek na oczach gości, uwalniając pachnący dym.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.