Laura Calder

Tatar z łososia


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Tatar z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180 g świeżego

ładnego łososia

1 posiekana szalotka

1 – 2 łyżki posiekanych kaparów

1 mały pęczek szczypiorku

posiekany

świeży

posiekany koper

2 łyżki oliwy

odrobina soku z cytryny

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Łososia pokrój drobno. Dodaj posiekaną szalotkę, szczypiorek, koper, kapary i startą skórkę z cytryny. Dopraw dobrze solą i pieprzem. Skrop oliwą. Jeśli to możliwe, odstaw na kilka godzin do lodówki. Zaraz przed podaniem skrop sokiem z cytryny (wcześniej cytryna może zmienić kolor ryby).

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.