Laura Calder

Tatar z łososia


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Tatar z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

180 g świeżego

ładnego łososia

1 posiekana szalotka

1 – 2 łyżki posiekanych kaparów

1 mały pęczek szczypiorku

posiekany

świeży

posiekany koper

2 łyżki oliwy

odrobina soku z cytryny

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Łososia pokrój drobno. Dodaj posiekaną szalotkę, szczypiorek, koper, kapary i startą skórkę z cytryny. Dopraw dobrze solą i pieprzem. Skrop oliwą. Jeśli to możliwe, odstaw na kilka godzin do lodówki. Zaraz przed podaniem skrop sokiem z cytryny (wcześniej cytryna może zmienić kolor ryby).

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pieczony okoń morski
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Okoń duszony w winie
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Dorsz w piwie z bekonem i kapustą
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Śledź w oleju
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.