Tomasz Jakubiak

Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki:

Tatar:

2 filety z dorsza bez skóry

filet z pstrąga bez skóry

1 mała surowa polska kiełbasa

surowy ogórek

ząbek czosnku

sok z cytryny

skórka z cytryny

oliwa

Chipsy:

0,5 szklanki mąki pszennej

0,5 szklanki mąki kukurydzianej

2 łyżki smalcu wieprzowego

kilka listków kolendry

woda

olej

Przygotowanie:

Filety pokrój i przełóż do miski. Posiekaj kiełbasę i podsmaż na pikantnej oliwie. Z ogórka usuń pestki i pokrój go w małą kosteczkę. Zetrzyj skórkę z cytryny i pokrój czosnek. Do ryby dodaj przestudzoną kiełbasę, ogórka, skórkę z cytryny i czosnek. Przygotuj chipsy. Połącz mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj smalec, kolendrę i wodę. Wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij chipsy. Smaż je na głębokim tłuszczu. Smacznego!

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.