Tartinki z oliwkami i orzechami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tartinki z oliwkami i orzechami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

350 g czarnych lub zielonych oliwek bez pestek

skórka z cytryny

70 g posiekanych pistacji lub uprażonych migdałów

 

Przygotowanie:

Oliwki drobno posiekać i wrzucić do miski ze skórką cytrynową. Wlać tyle oliwy, żeby utworzyły masę. Nałożyć na bagietkę i obficie posypać orzechami.

powrót

Podobne przepisy

Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki
Różowe kawałki rabarbaru
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.