Agnieszka Kręglicka

Tartiflette


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tartiflette
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 ziemniaki

1 cebula

200 g wędzonego boczku

ser reblochon

sól

pieprz

oliwa

 

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj na półtwardo i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w piórka, boczek w nieduże plasterki. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i dodaj boczek. Smaż, a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodaj cebulę. Smaż powoli, aż cebula zmięknie i się zrumieni. Dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki i podgrzej je. Wymieszaj z natką pietruszki. Na wierzchu ułóż plastry sera reblochon i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Bruschetta z pomidorami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gnocchi z chorizo
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.