Agnieszka Kręglicka

Tartiflette


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tartiflette
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 ziemniaki

1 cebula

200 g wędzonego boczku

ser reblochon

sól

pieprz

oliwa

 

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj na półtwardo i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w piórka, boczek w nieduże plasterki. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i dodaj boczek. Smaż, a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodaj cebulę. Smaż powoli, aż cebula zmięknie i się zrumieni. Dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki i podgrzej je. Wymieszaj z natką pietruszki. Na wierzchu ułóż plastry sera reblochon i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Złociste cebulki
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.