Laura Calder

Tarta z truskawkami i rabarbarem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta z truskawkami i rabarbarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g rabarbaru

65 g cukru

125 ml serka mascarpone

125 ml kwaśnej śmietany lub crème fraîche

3 łyżki cukru pudru

1 gotowy spód ciasta (średnica 25 cm)

1 pudełko truskawek

 

 

Przygotowanie:


Rabarbar włóż do rondla. Dodaj cukier i 2 łyżki wody. Duś, aż zmięknie, czyli około 10 min. Wymieszaj serek mascarpone ze śmietaną i cukrem pudrem. Posmaruj tą mieszanką spód ciasta. Rozłóż rabarbar. Na wierzchu ułóż truskawki.

powrót

Podobne przepisy

Mus cytrynowy Á la tort
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tort Pischinger
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Tort czekoladowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Karmelowy tort royal
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta z serem, bekonem i porem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

#kowal99

16.06.2011 14:39


Warszawa

CYTUJ

przy takich półproduktach, to już lepiej iść do cukierni....

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.