Tarta z kremem migdałowym i malinami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Tarta z kremem migdałowym i malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Ciasto:

300 g przesianej mąki pszennej

80 g drobnego cukru

250 g miękkiego masła

2 żółtka

1 filiżanka mielonych migdałów

 

Nadzienie:

150 g masła

pół filiżanki cukru

2 jajka

1 filiżanka mielonych migdałów

pół filiżanki mąki pszennej

3 łyżki Nutelli

1 opakowanie malin

Przygotowanie:

Mielone migdały, masło, mąkę i żółtka umieścić w robocie kuchennym. Wyrobić ciasto. Owinąć je w papier do pieczenia i schłodzić. Następnie rozwałkować podsypując mąką. Przełożyć do formy, obciążyć i piec 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Masło, cukier, jajka, mielone migdały i mąkę zmiksować na gładką masę. Dodać Nutellę i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić na upieczonym spodzie i posypać malinami. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Serwować z lodami.

powrót

Podobne przepisy

Karmelowy tort royal
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta tatin
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sernik sezamowy na kruchym spodzie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Chleb dyniowo-imbirowy
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Cup cakes
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

ankaszym

postów: 80

20.07.2016 10:07

CYTUJ

Do tart ostatnio zaczęłam dodawać mąki krupczatki z Polskich Mlynów, wychodzi wtedy taka pyszna, krucha :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.