Janella  Purcell

Tarta z jabłkami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta z jabłkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże jabłka

2 łyżki brązowego cukru

2 łyżki masła

płat ciasta francuskiego

żółtko

 

 

Przygotowanie:


Na patelni robimy karmel z cukru i masła. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Przecinamy na mniejsze kawałki i układamy spiralnie ciasno na patelni. Podsmażamy w karmelu przez 5 minut. Przykrywamy kołem wyciętym z ciasta. Zawijamy brzegi. Wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Murzynek w czekoladzie
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czekoladowe ciasteczka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasteczka z kawałkami czekolady
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.28)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto ptysiowe z kremem jagodowo-malinowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sernik z fety z wiśniami i kruszonką
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Racuchy z kozim serem i konfiturą wiśniową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.