Janella  Purcell

Tarta z jabłkami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta z jabłkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże jabłka

2 łyżki brązowego cukru

2 łyżki masła

płat ciasta francuskiego

żółtko

 

 

Przygotowanie:


Na patelni robimy karmel z cukru i masła. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Przecinamy na mniejsze kawałki i układamy spiralnie ciasno na patelni. Podsmażamy w karmelu przez 5 minut. Przykrywamy kołem wyciętym z ciasta. Zawijamy brzegi. Wierzch smarujemy żółtkiem. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Makaroniki anyżowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki keks morelowo-orzechowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto kokosowo - jeżynowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Palmierki z ciasta francuskiego
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe krakersy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.