Jacek Sikora

Tarta z czekoladą i chilli


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta z czekoladą i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/2 kostki masła

2 opakowania herbatników

20 dag gorzkiej czekolady

40 ml śmietany 36%

2 jajka

1 łyżkę płatków chilli

 

Przygotowanie:

Herbatniki pokruszyć i zagnieść z miękkim masłem. Na natłuszczoną formę równomiernie rozprowadzić masę herbatnikową i wstawić na 20 minut do lodówki. W mikserze połączyć śmietanę z jajkami na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać chilli. Połączyć rozpuszczoną czekoladę z masą śmietanową. Na schłodzonym spodzie ciasta rozprowadzić krem czekoladowy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C, na ok. 45 minut.

powrót

Podobne przepisy

Jogurtowy sernik na zimno
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Torciki czekoladowe - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Palmierki z ciasta francuskiego
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bardzo waniliowe babeczki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.