Tarta z czekoladą i chilli

Tarta z czekoladą i chilli
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Herbatniki pokruszyć i zagnieść z miękkim masłem. Na natłuszczoną formę równomiernie rozprowadzić masę herbatnikową i wstawić na 20 minut do lodówki. W mikserze połączyć śmietanę z jajkami na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać chilli. Połączyć rozpuszczoną czekoladę z masą śmietanową. Na schłodzonym spodzie ciasta rozprowadzić krem czekoladowy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C, na ok. 45 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA