Tarta jabłkowa z lodami

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Tarta jabłkowa z lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g ciasta francuskiego

1 kg jabłek

100 g cukru gronowego

100 g cukru brązowego

cynamon

ziarna kardamonu

lody

 

 

Przygotowanie:


Z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy 15 cm. Obrane jabłka kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki. Na cieście układamy jabłka, obficie posypujemy brązowym lub zwykłym cukrem, zmielonym kardamonem i cynamonem, pieczemy około 15-20 min. w 200 stopniach C .

powrót

Podobne przepisy

Torcik makowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Odcienek świąteczny (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Ciasto marchewkowe
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Bardzo waniliowe babeczki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Herbatniki paluszki
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka z pomidorem i musztardą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.