David Gaboriaud

Tapasy


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 1344

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka kromek bagietki grillowanej

4 plastry szynki długodojrzewającej Iberico

4 plastry sera owczego Manchego

½ gruszki pokrojonej w cienkie plastry

1 ząbek czosnku

oliwa z oliwek

1 kaszanka morcilla (hiszpański odpowiednik polskiej kaszanki, bez kaszy), pokrojona w grube plastry

1 cebula pokrojona w talarki

garść świeżego szpinaku

½ puszki ciecierzycy

1 łyżka rodzynek namoczonych w hiszpańskim occie Jerez

skórka z pomarańczy

sól

pieprz

Przygotowanie:

Tapas z szynką – podsmaż gruszkę na patelni. Wyciśnij czosnek na grillowane kromki bagietki. Na każdą połóż szynkę, ser i gruszkę. Całość polej oliwą i dopraw pieprzem.
Tapas z kaszanką morcilla – zeszklij cebulę na patelni, dodaj kaszankę i podsmażaj kilka minut. Następnie dodaj ciecierzycę, rodzynki i szpinak. Całość podsmaż minutę. Dopraw do smaku i dodaj skórki z pomarańczy. Serwuj od razu!

powrót

Podobne przepisy

Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

kinia1976

postów: 2

19.06.2016 10:10

CYTUJ

Gdzie w Andaluzji, w jakim mieście był Pan David

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.