Tapasy prowansalskie

Tapasy prowansalskie
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pasta tapenade – w moździerzu rozgnieć czosnek, dodaj anchois i kapary i dalej rozcieraj, by otrzymać pastę. Dodaj czarne oliwki i kontynuuj rozgniatanie, aż uzyskasz gęstą papkę. Dodaj tymianek, wlej oliwę z oliwek, połącz, dopraw do smaku i odstaw.
Na patelni grillowej podsmaż na oliwie kilka minut każde warzywo osobno z obu stron.
Na tej samej patelni podsmaż sardynki kilka minut z obu stron, na koniec dodaj rozmaryn, by oliwa przeszła jego aromatem.
Podaj grillowane warzywa i sardynki razem, z pastą tapenade jako dipem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA