Tamaryndowy chutney

Tamaryndowy chutney
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • ¾ łyżeczki nasion kminu
  • 2 łyżeczki pasty tamaryndowej
  • 3-4 łyżki jaggery (można zastąpić cukrem palmowym)
  • posiekane
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • 70 m wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Prażyć kmin na suchej patelni, póki nie zacznie pachnieć, i utłuc w moździerzu. Włożyć wszystkie składniki do rondla i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze 3-5 minut, aż chutney zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA