Anjum  Anand

Tamaryndowy chutney


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Tamaryndowy chutney
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ łyżeczki nasion kminu

2 łyżeczki pasty tamaryndowej

3-4 łyżki jaggery (można zastąpić cukrem palmowym)

posiekane

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

szczypta soli

70 m wody

 

 

Przygotowanie:


Prażyć kmin na suchej patelni, póki nie zacznie pachnieć, i utłuc w moździerzu. Włożyć wszystkie składniki do rondla i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze 3-5 minut, aż chutney zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.

powrót

Podobne przepisy

Twarożek z suszonymi owocami na słodko
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.