Anjum  Anand

Tamaryndowy chutney


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Tamaryndowy chutney
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¾ łyżeczki nasion kminu

2 łyżeczki pasty tamaryndowej

3-4 łyżki jaggery (można zastąpić cukrem palmowym)

posiekane

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

szczypta soli

70 m wody

 

 

Przygotowanie:


Prażyć kmin na suchej patelni, póki nie zacznie pachnieć, i utłuc w moździerzu. Włożyć wszystkie składniki do rondla i dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze 3-5 minut, aż chutney zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.

powrót

Podobne przepisy

Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hummus z jabłkiem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.