Janella  Purcell

Tajskie kotleciki rybne


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Tajskie kotleciki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg filetów z karmazyna albo lucjana

łyżka zielonej pasty curry

filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej

2 pokrojone liście limetki kaffir

2 łyżki posiekanych korzeni

liści i łodyg kolendry

2 łyżki posiekanej dymki

jajko

2 łyżeczki soli morskiej

łyżeczka soku z limetki

oliwa

olej z kamelii

krokosza albo orzeszków ziemnych do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Składniki zmiksować w robocie kuchennym. Formować kotleciki. Smażyć, aż będą złociste. Odwrócić i dosmażyć z drugiej strony.

powrót

Podobne przepisy

Grawlax z łososia z buraczkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
Szaszłyk z dorsza i łososia z domowym sosem teriyaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Rosti ziemniaczane z rybą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.