Janella  Purcell

Tajskie kotleciki rybne


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Tajskie kotleciki rybne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg filetów z karmazyna albo lucjana

łyżka zielonej pasty curry

filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej

2 pokrojone liście limetki kaffir

2 łyżki posiekanych korzeni

liści i łodyg kolendry

2 łyżki posiekanej dymki

jajko

2 łyżeczki soli morskiej

łyżeczka soku z limetki

oliwa

olej z kamelii

krokosza albo orzeszków ziemnych do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Składniki zmiksować w robocie kuchennym. Formować kotleciki. Smażyć, aż będą złociste. Odwrócić i dosmażyć z drugiej strony.

powrót

Podobne przepisy

Ryba pieczona w pergaminie
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Mus rybny z sosem nantua
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Łosoś marynowany w balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś ochazuke z asazuke
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.