Delia  Smith

Tajskie „paczuszki” z łososiem


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajskie „paczuszki” z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g świeżego łososia

łyżka posiekanej kolendry

ząbek czosnku

łyżeczka tartego imbiru

dymka

limonka

ciasto filo

masło

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy kolendrę, zmiażdżony czosnek, imbir, posiekaną dymkę, oraz otartą skórkę i sok z limonki.
Arkusz ciasta filo smarujemy roztopionym masłem, przykrywamy drugim arkuszem i ponownie smarujemy masłem. 150-gramowy kawałek łososia kładziemy na cieście i pokrywamy połową mieszanki. Rybę zawijamy w ciasto, formując paczuszkę i wyrównując brzegi. Przygotowujemy drugą taką „paczuszkę”, smarujemy obie masłem i pieczemy 20 – 25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, aż będą złociste.

powrót

Podobne przepisy

Karp a la Pomian
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.