Delia  Smith

Tajskie „paczuszki” z łososiem


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajskie „paczuszki” z łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g świeżego łososia

łyżka posiekanej kolendry

ząbek czosnku

łyżeczka tartego imbiru

dymka

limonka

ciasto filo

masło

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy kolendrę, zmiażdżony czosnek, imbir, posiekaną dymkę, oraz otartą skórkę i sok z limonki.
Arkusz ciasta filo smarujemy roztopionym masłem, przykrywamy drugim arkuszem i ponownie smarujemy masłem. 150-gramowy kawałek łososia kładziemy na cieście i pokrywamy połową mieszanki. Rybę zawijamy w ciasto, formując paczuszkę i wyrównując brzegi. Przygotowujemy drugą taką „paczuszkę”, smarujemy obie masłem i pieczemy 20 – 25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, aż będą złociste.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z wędzonym łupaczem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyki z tuńczyka w sezamie i ziołach na sosie z orzeszków nerkowca
Przepis z programu Spalony? (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.