Bill Granger

Tajska sałatka z ośmiornicy


Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Tajska sałatka z ośmiornicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

małe ośmiorniczki

oliwa

sól i pieprz

świeża mięta i kolendra

sałata rzymska

 

 

Przygotowanie:


Pokroić drobno korzenie kolendry, czosnek, dymkę i papryczkę, a następnie utrzeć z solą w moździerzu lub drobno posiekać. Przełożyć do miseczki, dodać brązowy cukier i sos rybny oraz sok z limonki, wymieszać, aby cukier się rozpuścił.
Ośmiorniczki pokropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, a następnie upiec na grillu lub na patelni grillowej. Przełożyć do miski, dodać liście mięty i kolendry, polać dressingiem i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krewetki po kanaryjsku w sosie mojo
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.